inbouwslot plaatsen

Slot plaatsen? Bel een slotenspecialist

Als je een nieuwe TV nodig hebt, ga je naar een elektronicazaak. Voor een nieuwe broek ga je naar een kledingwinkel. Voor een nieuw slot ga je naar een bouwmarkt. Dat zou je denken tenminste. Dat is soms niet het slimste om te doen. Als je zelf sloten gaat kopen dan kan er nog van alles mis gaan. Je kan het verkeerde slot kopen, een verkeerde maat slot of misschien wel een slot van slechte kwaliteit.

Dat soort dingen zijn een probleem als je het slot gaat installeren. Als het je al lukt om het te installeren. Dit kan, ook als je wel een juist slot hebt, best een moeilijk klusje zijn. Zeker als je het nog nooit gedaan hebt. Op internet zijn er genoeg handleidingen te vinden, maar ook met een handleiding kan het nog knap lastig zijn. En weet je bijvoorbeeld welk slot je nodig hebt om de inbraken in jouw wijk de baas te zijn? Neem bijvoorbeeld Rotterdam Centrum. Slotenmaker Rotterdam Centrum moet vele malen zwaardere sloten plaatsen in het centrum van Rotterdam, dan in de rest van Rotterdam.

Als je namelijk een insteekslot wil plaatsen, moeten alle gaten precies groot genoeg zijn. Als je een zelfde slot koopt als voorheen, zal het niet zo’n probleem zijn. Dan zal dit slot ook precies passen. Maar als je een slot koopt dat net te groot is, zal je het gat ook groter moeten maken. Dat is echt precisie werk. Als je het gat te groot maakt, zal het slot los zitten. Dat is niet heel erg veilig. Als het gat te klein is, past het slot niet. Het wordt dan ook aangeraden om dit door een professional te laten doen.

Ook in veiligheid verschillen de sloten zelf al. Het ene slot is net iets beter beveiligd dan het andere slot. Denk bijvoorbeeld eens aan kerntrekbeveiliging of iets dergelijks. Als je hier niet zo veel van af weet, dan is het best moeilijk om met een kwalitatief slecht slot terug te komen. Je kunt je laten informeren, maar een slotenmaker Rotterdam bellen is net zo makkelijk.