sleutels vergeten

Avondje uit? Vergeet je sleutels niet…

Na een avondje uit met vrienden, kwam ik thuis aan. Ik zocht mijn sleutel, maar kon deze nergens vinden. Oeps! Ik was net op mijzelf gaan wonen, dus ik had nog geen sleutels achter gelaten bij de buren, of überhaupt bij iemand anders. Dat zou nog wel een probleem kunnen worden. Een beetje beduusd pakte ik mijn telefoon, maar deze was natuurlijk leeg.

Ik wist niet echt wat ik met de situatie aan moest, want ik had nog nooit eerder in een situatie als deze gezeten. Als ik nog bij mijn ouders woonde, had ik gewoon kunnen aanbellen, of anders de sleutel kunnen vragen bij de buren.. maar helaas.

Ik was zojuist verhuisd naar een andere stad, om hier op mezelf te gaan wonen en een eigen leventje te starten. Goed begin dus.

Een beetje besluiteloos liep ik door de stad, tot ik bij een gezellig bruin cafeetje aankwam. Er waren nog een paar mensen binnen en ik besloot daar naar binnen te gaan om even warm te worden en een biertje te drinken. Ik raakte aan de praat met 4 jonge mannen die daar aan de bar zaten, ik vertelde ze mijn verhaal en de reacties van de mannen waren erg nuchter. ‘Ah.. dat is niet zo handig he meis’ merkte een van hen op.

We lachten even, en dronken nog een paar biertjes. Toen het ondertussen bijna 4 uur ’s ochtends was zei een van de mannen ‘ maar Hans, jou broer is toch slotenmaker in Almere? Kan hij de jongedame niet uit de brand helpen?’ de man besloot dat dat wel kon, en bood me een slaapplaats aan bij hem, zodat zijn broer de volgende dag voor mij de deur open kon maken.

Elke keer als ik het verhaal aan iemand vertel, klinkt het een beetje naïef dat ik zo maar met de onbekende man mee ben gegaan. Maar achteraf gezien was het een briljant idee. Hans en ik hebben een gezellige avond gehad, en zijn broer, slotenmaker Almere, hielp mij de volgende ochtend binnen. Wij spreken elkaar nu nog steeds bijna dagelijks.